Każdy lokal gastronomiczny wymaga odpowiedniego wyposażenia – trzeba dopasować poszczególne sprzęty i akcesoria do wielkości oraz profilu działalności. Specyficzny charakter firmy cateringowej czy restauracji hotelowej wymaga konkretnych inwestycji – podpowiadamy, jakich.

Kociołek do zupy

Jednym z podstawowych elementów wyposażenia firmy cateringowej, bufetu, stołówki czy kuchni restauracji jest kociołek ze stali nierdzewnej. Jest bardzo wygodny w użytkowaniu, łatwy w utrzymaniu w czystości i posiada regulację mocy grzewczej. Profesjonalny kociołek do zupy utrzymuje potrawę w odpowiedniej temperaturze, zapewnia wygodę w jej serwowaniu i skraca czas realizacji zamówienia. Lekka, ale solidna i wytrzymała konstrukcja to dodatkowe zalety kociołka.

Bemar

To podstawowe urządzenie w firmie cateringowej czy restauracji hotelowej oferującej posiłki w formie bufetu. Bemar utrzymuje potrawę w danej temperaturze przez długi czas, ale też chroni ją przed przypaleniem. Dzięki takiemu rozwiązaniu potrawy nie tracą swojej temperatury przez wiele godzin – pozostają ciepłe, świeże i apetyczne.

Bemar od wielu lat cieszy się ogromną popularnością w lokalach gastronomicznych, gdyż w dużym stopniu ułatwia pracę zespołowi kuchennemu. Dużą zaletą urządzenia jest też jego energooszczędność, łatwa obsługa, prosty montaż i możliwość swobodnego wydawania dań i ich przewożenia, gdyż są łatwe w przewożeniu.

Podgrzewacz na pastę

Podgrzewacze są łatwe w obsłudze i eleganckie, pełnią ważną rolę w restauracji hotelowej, na stołówce czy w firmie cateringowej. To sprawdzony sposób prezentowania dań bufetowych. Zestaw obejmuje m.in. zbiornik na wodę i drugi na żywność, pokrywę, ramę i uchwyt na pojemnik, w którym znajdzie się pasta do podgrzewacza.

Wykonane ze stali nierdzewnej sprzęty prezentują się elegancko, są łatwe w pielęgnacji, odporne na rdzę i działanie wysokiej temperatury – można wybrać modele dopasowane do konkretnych potrzeb. Podgrzewacz na pastę przyda się tam, gdzie nie można podłączyć grzałki do prądu. Warto pamiętać, że konieczna jest także pasta do podgrzewacza.

Dyspenser do soków

Funkcjonalne dyspensery są eleganckie i łatwe w obsłudze – można w nich serować napoje podczas śniadań, spotkań czy konferencji. Szeroka oferta sprawia, że można wybrać konkretny dyspenser do soków i innych, który będzie spełniał potrzeby firmy cateringowej, sali konferencyjnej lub weselnej, food trucka, baru szybkiej obsługi czy restauracji hotelowej. Poszczególne modele różnią się m.in. budową, pojemnością i przeznaczeniem.

Wyposażenie restauracji hotelowej – wybrane akcesoria
Rate this post

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here