W naszych czasach autentyczność najczęściej jest synonimem wysokiej jakości. Niestety, poszukiwanie autentycznej kawiarni nawet w tak dużych miastach, jak np. Wrocław, może przekształcić się w prawdziwy problem: kawa we wszystkich miejscach smakuje tak samo, a wśród wypieków mamy do wyboru muffinki, serniki, croissanty i kilka nieciekawych ciast, często wypiekanych dla kilku lokali o różnych nazwach przez tych samych cukierników. Jeśli Twoje zmysły pragną oryginalnego deseru, możesz upiec go osobiście lub udać się do lokalu, gdzie zostanie przygotowany z prawdziwą miłością i na podstawie dobrze sprawdzonych autorskich przepisów.

Własna receptura: to, co naprawdę ma znaczenie!

Co roku na świecie pojawiają się setki, a nawet tysiące kawiarni, leczy zaledwie pojedyncze z nich funkcjonują dłużej niż rok, a tym bardziej przez 5-10 lat. Analiza historii sukcesu lokali gastronomicznych świadczy o tym, że jednym z podstawowych czynników decydujących o popularności i występowaniu w restauracji stałych klientów jest pyszne, urozmaicone, zgodne z sezonem menu. Jednak nie tylko to ma znaczenie. W ofercie obowiązkowo powinny pojawiać się autorskie przepisy, nadające jej wyjątkowości i będące tym “haczykiem”, który pomaga pozyskiwać stałych gości.

Popularność kawiarni i cukierni z daniami przygotowanymi na podstawie autorskich receptur nie powinna dziwić, gdyż najczęściej wyróżniają się one także wysokim poziomem naturalności i przygotowywaniem przysmaków z rzetelnie dobranych, naturalnych składników. Autorska receptura oznacza także możliwość udania się w niezapomnianą podróż gastronomiczną, skosztowania dań z nietrywialnym połączeniem smaków i oczywiście – niepowtarzalne serwowanie potraw na słono, jak i na słodko. Te na słodko są często przekształcane w prawdziwe arcydzieła sztuki, czemu sprzyjają nowoczesne technologie, na przykład możliwość nadruku słodkich jadalnych obrazów na powierzchni tortów.

Tortownia na Bema: idealna kawiarnia z autorskimi deserami

Jeśli wydaje Ci się, że desery przygotowane na podstawie własnych receptur obowiązkowo będą drogie, spieszymy z informacją, że wcale nie! Nawet więcej, tradycyjne przepisy przewidują użycie dość prostych składników, dzięki którym tort lub ciasto mogą kosztować nawet mniej niż te z sieciówek. Jako przykład może tu posłużyć oferta wrocławskiej Tortowni na Bema. Serwowane są w niej wyłącznie autorskie desery, z których większość jest wypiekana na podstawie tradycyjnych polskich przepisów. Nawet więcej – z produktów, w większości wyprodukowanych na Dolnym Śląsku. Zachęcamy zapoznać się z asortymentem kawiarni bardziej szczegółowo – przemyślana strona umożliwia nie tylko poznanie podstawowej oferty Tortowni na Bema, ale także złożenie zamówienia na desery maksymalnie dostosowane do gustów i potrzeb zamawiających (rozmiar tortu, wypełnienie, rodzaj dekoru itp.). Poza autorskimi tortami w Tortowni na Bema można także zamówić klasyczne słodkości – koperty z jabłuszkiem, turecką baklawę, strudel z rodzynkami i makiem. Te, jak i inne desery zdecydowanie przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj